Blev utgången inte som du tänkt dig

Alla som driver ett företag kämpar på olika sätt för att det ska gå bra och att företaget ska göra vinst på ett eller annat sätt. För vissa så går det enklare medans det kan ta längre tid för andra, företag växer på olika sätt, Ibland blir inte utgången som man tänkt sig och man känner att något måste göras innan saker och ting förvärras.

Man kanske känner sig nödd och tvungen att lägga ner företaget, det behöver inte bara vara ekonomiska skäl utan även personliga skäl. Om företaget är ett aktiebolag så kan det vara en lång process att lägga ner och avveckla ett sådant företag. Tidigare så har det kanske varit lite i krångligaste laget att likvidera ett företag, idag är det betydligt enklare. Det finns företag som specialiserat sig på att likvidera företag med hjälp av snabbavveckling, det innebär att de köper upp ditt aktiebolag och därefter tar över och avvecklar detta efter konstens alla regler.

Vad du som företagare bör göra innan  en likvidation är att ordna finanserna i företaget, bolaget ska vara rensat på både skulder och tillgångar. För att företaget ska kunna värdera ditt företag så skickas både resultat och balansrapport så skickas det en offert på ditt företag, accepteras offerten så får du betalt för ditt företag efter att allt det praktiska är ordnat och kan gå vidare med dina planer och kan lägga det gamla företag bakom dig.