Finans Online http://finans-online.se En sajt om ekonomi och företagande Thu, 01 Dec 2022 11:42:44 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.1 Skapa ett trivsamt kontor http://finans-online.se/skapa-ett-trivsamt-kontor/ Wed, 15 Jun 2022 08:51:42 +0000 http://finans-online.se/?p=325 Eftersom kontoret är en plats där många spenderar stora delar av dagen är det viktigt att trivas bra. Om du inte trivs bra i den miljö du vistas i finns risken att du inte kan utföra ditt arbete lika bra. Därför är det viktigt att du har en kontorsplats som känns trivsam. I det här …

Fortsätt läsa

The post Skapa ett trivsamt kontor first appeared on Finans Online.

]]>
Eftersom kontoret är en plats där många spenderar stora delar av dagen är det viktigt att trivas bra. Om du inte trivs bra i den miljö du vistas i finns risken att du inte kan utföra ditt arbete lika bra. Därför är det viktigt att du har en kontorsplats som känns trivsam. I det här inlägget kan du läsa mer om hur du kan gå tillväga för att fixa ett trivsamt kontor.

Bra förvaring

Till att börja med är det väldigt viktigt att du har bra förvaringsmöjligheter. Annars finns risken att alla papper och prylar skapar en stökig miljö vilket i många fall är en bidragande faktor till att människor känner stress. Därför ska du satsa på bra förvaring. Du kan till exempel söka online för att komma till en butik som har stilrena hyllor där du kan förvara dina kontorsprylar.

Personlig inredning

Förutom att förvaring är viktigt så är det minst lika viktigt att ditt kontor känns som ditt. Därför ska du köpa inredning som tilltalar dig och visar vem du är. Är du till exempel en färgglad person kan du köpa en matta med en färg du gillar och hänga posters med färgglada motiv på väggarna.

The post Skapa ett trivsamt kontor first appeared on Finans Online.

]]>
Vikten av arbetskläder http://finans-online.se/vikten-av-arbetsklader/ Fri, 27 May 2022 07:26:58 +0000 http://finans-online.se/?p=319 Visst ser du helt klart lite extra häftig ut när du har snygga arbetskläder på dig, men de kläderna är mycket viktigare än så också. Arbetar vi utomhus vid exempelvis vägar så är det viktigt att ha kläder som gör att vi syns, så risken för olyckor minskar. När vi arbetar mycket utomhus och speciellt …

Fortsätt läsa

The post Vikten av arbetskläder first appeared on Finans Online.

]]>
Visst ser du helt klart lite extra häftig ut när du har snygga arbetskläder på dig, men de kläderna är mycket viktigare än så också. Arbetar vi utomhus vid exempelvis vägar så är det viktigt att ha kläder som gör att vi syns, så risken för olyckor minskar. När vi arbetar mycket utomhus och speciellt på knä så är det viktigt att ha slitstarka kläder som tål det mesta.

Våra kläder visar professionalitet

Arbetskläder framhäver inte bara professionalitet, men ger också intrycket att vi tar vårt jobb på allvar och visar det genom de kläder som vi använder.

Därmed framhäver vi även vår yrkesroll och visar potentiella kunder vem vi är i yrkeslivet. Vi representerar också de företagen som vi jobbar för.

Ökat självförtroende leder sedan till ökad produktivitet och välmående. Dessa är endast två av många positiva konsekvenser av att använda arbetskläder.

Skador minskar med bra arbetskläder

Knäskydd, hörselkåpor och bra handskar är viktigt för att minska risken för skador under arbetet. Arbetskläder ökar intrycket att vi är ett team. Tänk på dig själv, din hälsa och ditt välmående när du arbetar. Arbetsplatser har en skyldighet att bidra med rätt arbetskläder för jobbet du utför.

Klicka dig vidare för att se arbetskläder som passar dig.

The post Vikten av arbetskläder first appeared on Finans Online.

]]>
Att hitta rätt medarbetare http://finans-online.se/att-hitta-ratt-medarbetare/ Fri, 01 Apr 2022 08:04:20 +0000 http://finans-online.se/?p=313 Det är spännande när ditt företag har möjligheter att växa. Men vid en rekrytering finns också flera fallgropar. Så vad behöver du tänka på för att lyckas? Som vanligt är det viktigaste att vara noga förberedd. Kompetensbehov Det första steget är att veta vad du letar efter. Det kan vara frestande att anställa en god …

Fortsätt läsa

The post Att hitta rätt medarbetare first appeared on Finans Online.

]]>
Det är spännande när ditt företag har möjligheter att växa. Men vid en rekrytering finns också flera fallgropar. Så vad behöver du tänka på för att lyckas? Som vanligt är det viktigaste att vara noga förberedd.

Kompetensbehov

Det första steget är att veta vad du letar efter. Det kan vara frestande att anställa en god vän, någon du gillar eller någon som är lik dig själv. Men det är viktigt att tänka på vad företaget egentligen behöver. Större företag gör ofta en kompetenskartläggning för att se att man har rätt kompetenser för att nå företagets vision och sina mål. Det framgår då ofta tydligt vad som redan finns och vad som eventuellt behöver förstärkas.

När du vet vilken kompetens du behöver, gör då en befattningsbeskrivning. Det tydliggör vad du vill att medarbetaren konkret ska bidra med och kan till exempelvis visa vilka ansvar och befogenheter som ska ingå och vilka relationer som medarbetaren bör ha i bolaget. Detta gör att den anställde har full koll på vad som krävs, vilket minskar stress.

Genom dessa stegs får du en tydlig bild av vad du letar efter. Det är viktigt att jämföra kandidater mot ditt faktiska behov. Att hitta rätt medarbetare är en viktig investering för bolaget, ta hjälp med detta eller kom igång själv.

The post Att hitta rätt medarbetare first appeared on Finans Online.

]]>
Börja använda er av molnbaserat affärssystem http://finans-online.se/borja-anvanda-er-av-molnbaserat-affarssystem/ Fri, 11 Mar 2022 13:38:17 +0000 http://finans-online.se/?p=307 Du som driver företag är medveten om att det krävs mycket resurser och kunskap för att föra en verksamhet framåt. Det är viktigt att din personal trivs, att marknadsföringen fyller sitt syfte och att era interna rutiner är effektiva. Men något som lätt kan sätta käppar i hjulen för de flesta är IT-relaterade problem. Det …

Fortsätt läsa

The post Börja använda er av molnbaserat affärssystem first appeared on Finans Online.

]]>
Du som driver företag är medveten om att det krävs mycket resurser och kunskap för att föra en verksamhet framåt. Det är viktigt att din personal trivs, att marknadsföringen fyller sitt syfte och att era interna rutiner är effektiva.

Men något som lätt kan sätta käppar i hjulen för de flesta är IT-relaterade problem. Det finns ingenting värre än att gå miste om viktiga dokument till följd av tekniskt strul. Se därför till att börja använda er av molnbaserade affärssystem.

Vikten av att spara korrekt

Oavsett inom vilken bransch du och ditt företag är verksamt inom finns det förmodligen viktiga dokument att hålla koll på. Idag är mer eller mindre allt digitaliserat och om det finns i fysisk form så finns det även en digital kopia. Att kunna använda molnbaserade tjänster för att spara viktiga dokument är ett av 2000-talets mest revolutionerande genomslag, förutsatt att du vet hur du använder systemen.

Tillgång när det behövs

IT kan helt klart vara en öm tå för många och lösningen är inte alltid att själv ta sig tiden att förstå. Lägg din tid på annat och få hjälp av experter i stället. På så vis säkerställer du minimalt med huvudvärk och maximalt bra resultat.

The post Börja använda er av molnbaserat affärssystem first appeared on Finans Online.

]]>
Fördelar med en digital transformation http://finans-online.se/fordelar-med-en-digital-transformation/ Wed, 09 Mar 2022 12:18:12 +0000 http://finans-online.se/?p=301 Som företag är det otroligt viktigt att ständigt utvecklas och investera i nya effektiva strategier. Genom att förbättra och anpassa de digitala delarna av er verksamhet kan du som företag möta det moderna och digitala samhällets krav. Med relevant kunskap och erfarenhet inom digitala processer kan du ta hjälp av proffs för att utveckla och …

Fortsätt läsa

The post Fördelar med en digital transformation first appeared on Finans Online.

]]>
Som företag är det otroligt viktigt att ständigt utvecklas och investera i nya effektiva strategier. Genom att förbättra och anpassa de digitala delarna av er verksamhet kan du som företag möta det moderna och digitala samhällets krav. Med relevant kunskap och erfarenhet inom digitala processer kan du ta hjälp av proffs för att utveckla och transformera din organisation.

Planera för framtiden

Det är bra att alltid ha ett framtidsperspektiv och en vilja att möta framtidens behov med anpassade arbetsprocesser. Genom att optimera de digitala affärslösningarna i din verksamhet kan du därmed uppnå just det.

Beroende på vilken bransch ditt företag tillhör kan du få hjälp med att effektivisera den digitala verksamheten. Det kan gälla alla områden såsom logistik, marknadsföring eller transport. Med hjälp av nya och smarta lösningar kan företaget växa. Därför är det viktigt att ständigt investera i effektiva och aktuella processer som kan få ert företag att expandera och uppnå en bättre omsättning.

Ta hjälp av kompetenta konsulter

På nätet kan du hitta kompetenta experter som kan se till att framtidssäkra ditt företag. Med en analys och rådgivning kan ni således tillsammans komma fram till nya lösningar för din bransch och företag. Det finns mer att läsa online.

The post Fördelar med en digital transformation first appeared on Finans Online.

]]>
En ren arbetsplats är en trivsam arbetsplats http://finans-online.se/en-ren-arbetsplats-ar-en-trivsam-arbetsplats/ Fri, 04 Mar 2022 09:15:42 +0000 http://finans-online.se/?p=296 Eftersom att arbetsplatsen är en plats där vi spenderar stora delar av dagen är det viktigt att vi trivs bra. En anledning till att folk känner sig stressade och att de vantrivs på jobbet är för att det är stökigt på kontoret. Därför är det viktigt att du som företagare ser till att arbetsplatsen är …

Fortsätt läsa

The post En ren arbetsplats är en trivsam arbetsplats first appeared on Finans Online.

]]>
Eftersom att arbetsplatsen är en plats där vi spenderar stora delar av dagen är det viktigt att vi trivs bra. En anledning till att folk känner sig stressade och att de vantrivs på jobbet är för att det är stökigt på kontoret. Därför är det viktigt att du som företagare ser till att arbetsplatsen är ren och fin. När vi trivs bra är det enklare att ta tag i arbetsuppgifter.

Anlita hjälp

Att lägga tid på att städa kontoret eller i lokalen på egen hand ingår sällan i arbetsuppgifterna. De flesta väljer att anlita en firma som städar åt dem. Du kan till exempel anlita experter på mattvätt för att säkerställa att ert golv av textil är fräscht. Oavsett vad du behöver hjälp med vad gäller städningen så finns det flera lokala företag du kan vända dig till. Då kommer ni överens om hur pass ofta städningen ska ske och du får en offert på kostnaden.

Eget ansvar

Om arbetsplatsen består av ett kontorslandskap är det ofta upp till var och en att se till att deras kontorsplats är städad och ren. För att främja att folk städar efter sig ska du se till att de har tillgång till städmaterial så att de enkelt kan göra sin arbetsplats behaglig att vistas på.

The post En ren arbetsplats är en trivsam arbetsplats first appeared on Finans Online.

]]>
Ett företags viktigaste investeringar http://finans-online.se/ett-foretags-viktigaste-investeringar/ Tue, 08 Feb 2022 13:35:21 +0000 http://finans-online.se/?p=291 Man kan undra hur man prioriterar inom vissa företag? Visst så är vissa investeringar viktigare än andra och det gäller att prioritera rätt så företaget får fördelar med de investeringar som görs. Vilka är då ett företags viktigaste investeringar? Så klart så beror det mycket på vilken verksamhet som bedrivs och vilka behov som finns …

Fortsätt läsa

The post Ett företags viktigaste investeringar first appeared on Finans Online.

]]>
Man kan undra hur man prioriterar inom vissa företag? Visst så är vissa investeringar viktigare än andra och det gäller att prioritera rätt så företaget får fördelar med de investeringar som görs. Vilka är då ett företags viktigaste investeringar?

Så klart så beror det mycket på vilken verksamhet som bedrivs och vilka behov som finns inom företaget. För en del företag så är det viktigt med en maskinpark som är modern och fungerande. Dessa investeringar skrivs av efter ett antal år och är så klart viktiga för att kunna verka inom det område man befinner sig som företag. Det kan vara rätt så stora summor det är frågan om när det kommer till de investeringar som företaget måste göra och det gäller att man kan räkna hem det så att företaget går med vinst efter man betalat för det som införskaffats.

Så klart så är de anställda i företaget en stor investering och det gäller att man värnar om de som arbetar på företaget. De är viktigt för företagets framgång. Utan de anställda så skulle de flesta företag stå rätt slätt och få det svårt att producerar, levererar och allt annat som man gör för sin arbetsgivare. Här har företaget och ägare ett stort ansvar att se till att den som anställts får de bästa förutsättningarna att kunna utföra sitt jobb på ett tillfredsställande sätt.

The post Ett företags viktigaste investeringar first appeared on Finans Online.

]]>
Få hjälp vid takrenovering på en fastighet http://finans-online.se/fa-hjalp-vid-takrenovering-pa-en-fastighet/ Thu, 16 Sep 2021 07:41:49 +0000 http://finans-online.se/?p=285 Om taket är skadat behöver det snabb lagning för att undvika kostsamma takrenoveringar. Att jobba förebyggande och underhålla taket är ett sätt att slippa dessa kostsamma skador. Som fastighetsägare bör du anlita en professionell byggkonsultfirma oavsett om det är för att förebygga eller åtgärda. Förebygg takskador Ett plåttak kan hålla i cirka 50 år men …

Fortsätt läsa

The post Få hjälp vid takrenovering på en fastighet first appeared on Finans Online.

]]>
Om taket är skadat behöver det snabb lagning för att undvika kostsamma takrenoveringar. Att jobba förebyggande och underhålla taket är ett sätt att slippa dessa kostsamma skador. Som fastighetsägare bör du anlita en professionell byggkonsultfirma oavsett om det är för att förebygga eller åtgärda.

Förebygg takskador

Ett plåttak kan hålla i cirka 50 år men denna livslängd blir avsevärt längre om du underhåller taket. Snöskottning och ohälsosamt material är exempel på saker som sliter på taket. Vädret påverkar också takets livslängd, likaså miljön det befinner sig i. Genom att regelbundet se över taket kan du motverka kraftigt slitage och undvika kostsamma fuktskador. Läs mer om takrenovering här för att lättare kunna identifiera ditt renoveringsbehov.

Takrenovering vid behov

Om skadan trots allt är skedd behöver du en erfaren fastighetskonsult som kan reparera den. Det är av största vikt att du upphandlar ett företag som innehar rätt kompetens, jobbar med långsiktiga och hälsosamma material och har god ekonomi för garantitidens skull. Du vill inte att företaget går i konkurs inom garantitiden. Företaget behöver också ha säkerhet som viktigaste fokus och följa Boverkets taksäkerhetsregler. Om företaget dessutom sköter projektledningen och erbjuder kostnadsfri konsultation underlättar det enormt för dig som fastighetsägare.

The post Få hjälp vid takrenovering på en fastighet first appeared on Finans Online.

]]>
Bekosta ett byte av stammar som bostadsrättsförening http://finans-online.se/bekosta-ett-byte-av-stammar-som-bostadsrattsforening/ Fri, 09 Jul 2021 08:08:07 +0000 http://finans-online.se/?p=281 När det är dags för ett byte av stammar är det alltid en kostsam och omfattande operation. Det mest komplicerade på det ekonomiska planet, är när en bostadsförening ska utföra byte av stammar. Det med anledning av att vissa delar bekostas av föreningen medan andra av de enskilda ägarna av varje bostadsrätt. I de allra …

Fortsätt läsa

The post Bekosta ett byte av stammar som bostadsrättsförening first appeared on Finans Online.

]]>
När det är dags för ett byte av stammar är det alltid en kostsam och omfattande operation. Det mest komplicerade på det ekonomiska planet, är när en bostadsförening ska utföra byte av stammar. Det med anledning av att vissa delar bekostas av föreningen medan andra av de enskilda ägarna av varje bostadsrätt.

I de allra flesta fall har föreningen lagt undan kapital till ett stambyte. I vissa andra fall finns det inga skulder kvar i föreningen, vilket betyder att de kan ta ett nytt lån till byte av stammar. De som i slutändan alltid betalar ett byte av stammar, är alla de som äger sina bostäder i en förening.

Behovsanalys av stambyten

För att du alltid ska veta om en fastighet måste stambytas är nära förestående, eller ha chansen att förhindra stora skador bör du göra regelbundna behovsanalyser. På så sätt kan du alltid vara säker på att ha tid att planera ett byte av stammar. Normalt sett tar det mellan 1 – 2 år att planera innan det fysiska arbetet sker.

Genom att utföra regelbundna behovsanalyser via en certifierad byggkonsult, får du också reda på andra saker. Kanske det ibland räcker med en rörspolning. Alternativt kan det vara möjligt att utföra relining, för att få bättre ekonomisk situation inför ett byte av stammar.

The post Bekosta ett byte av stammar som bostadsrättsförening first appeared on Finans Online.

]]>
Budgetera för arbetskläder för företaget http://finans-online.se/budgetera-for-arbetsklader-for-foretaget/ Wed, 19 May 2021 12:22:12 +0000 http://finans-online.se/?p=275 Alla företag måste skapa en budget, medan de flesta vet att det kommer bli svårt att hålla den. Att inte hålla en budget till punkt och pricka brukar inte vara något problem. Det stora problemet är när företaget använder pengar till fel saker. Även om det låter smått måste företag också budgetera för arbetskläder. I …

Fortsätt läsa

The post Budgetera för arbetskläder för företaget first appeared on Finans Online.

]]>
Alla företag måste skapa en budget, medan de flesta vet att det kommer bli svårt att hålla den. Att inte hålla en budget till punkt och pricka brukar inte vara något problem. Det stora problemet är när företaget använder pengar till fel saker.

Även om det låter smått måste företag också budgetera för arbetskläder. I och med det vill de ha ut så mycket marknadsföring som möjligt i samma budget. Arbetskläder för personalen är faktiskt något som också ingår i marknadsföring.

Företagare bör ta er en titt här för att finna den rätta kombinationen.

Kombinera marknadsföring med arbetskläder

I och med att alla företagare vill marknadsföra sig själva på bästa sätt är arbetskläder en stor chans till detta. Det hela handlar om att se dessa som profilreklam. Du ska ha företagets logotyp och budskap på dina arbetskläder. Precis det budskap som kan ses på firma-bilar, i den eventuella butiken, på nätet samt på de fakturor företaget skickar.

På så sätt fyller arbetskläderna dubbel funktion. Först och främst klär de personalen, medan de samtidigt sprider företagets varumärke och budskap. Med enhetlig marknadsföring har du skapat en komplett företagsprofil. Något som alltid ger ett gott resultat när det utförs på rätt sätt.

The post Budgetera för arbetskläder för företaget first appeared on Finans Online.

]]>