Konsulttjänsterna som boostar din försäljning

För väldigt många företag så är den största utmaningen gällande tillväxt inte hur man skall kunna leverera sina tjänster eller produkter. Istället ligger det i försäljningen, hur man hittar nya kunder. Hur når man de som är intresserade av de produkten eller tjänster man erbjuder? Hur för man dessa djupare ner i försäljningstratten så att de till slut blir kunder? 

Offentlig upphandling

Offentliga organ så som kommuner och myndigheter är för många företag bland de största kunderna de kan få. När en myndighet skall göra inköp måste de genomföra en så kallad offentlig upphandling. Detta innebär att de offentligt publicerar vilka behov de har för de produkter och tjänster de skall införskaffa. Företag som anser att de kan erbjuda dessa tjänsterna får sedan svara genom att lägga anbud på dessa.

Att författa ett anbud som vinner över alla andra innebär en stor utmaning. Det gäller att träffa in på de punkterna som nämns i förfrågningsunderlaget och lyfta fram andra fördelar som säljer in er som det bästa alternativet. Många väljer därför att ta in hjälp under anbudsprocessen. Ett exempel på en anbudskonsult är Magnus Josephson. Han hjälper både företag och myndigheter genom upphandlingsprocessen. Detta ger honom en otroligt bra insyn i vad det är myndigheterna faktiskt menar i sina förfrågningsunderlag.

Reklambyrå

Att börja arbeta med en reklambyrå kan vara ett mycket bra sätt att få ett helhetsgrepp om sin annonsering. De kan göra analyser på vilka marknadsföringskanaler som är bäst för just er. Alla annonser oavsett plattform får då dessutom samma form och budskap.

Då samarbetet med en reklambyrå i bästa fall är långsiktigt så är det viktigt att man väljer rätt. Det är därför viktigt att upphandlingsprocessen blir så genomgående och bra som möjligt. Att man vet både vad man söker efter och vad som gör att man bör undvika en byrå.