Vikten av arbetskläder

Visst ser du helt klart lite extra häftig ut när du har snygga arbetskläder på dig, men de kläderna är mycket viktigare än så också. Arbetar vi utomhus vid exempelvis vägar så är det viktigt att ha kläder som gör att vi syns, så risken för olyckor minskar. När vi arbetar mycket utomhus och speciellt på knä så är det viktigt att ha slitstarka kläder som tål det mesta.

Våra kläder visar professionalitet

Arbetskläder framhäver inte bara professionalitet, men ger också intrycket att vi tar vårt jobb på allvar och visar det genom de kläder som vi använder.

Därmed framhäver vi även vår yrkesroll och visar potentiella kunder vem vi är i yrkeslivet. Vi representerar också de företagen som vi jobbar för.

Ökat självförtroende leder sedan till ökad produktivitet och välmående. Dessa är endast två av många positiva konsekvenser av att använda arbetskläder.

Skador minskar med bra arbetskläder

Knäskydd, hörselkåpor och bra handskar är viktigt för att minska risken för skador under arbetet. Arbetskläder ökar intrycket att vi är ett team. Tänk på dig själv, din hälsa och ditt välmående när du arbetar. Arbetsplatser har en skyldighet att bidra med rätt arbetskläder för jobbet du utför.

Klicka dig vidare för att se arbetskläder som passar dig.